fbpx

Remeselné pivo TATRAS

Follow:

Pivným partnerom festivalu bude tento rok Minipivovar TATRAS z Popradu, ktorý nám pre výčap pripravil štyri druhy vynikajúceho nepasterizovaného a nefiltrovaného remeselného pivka – klasiku v podobe 11° svetlého ležiaku Horkáčik, osviežujúci 11° pšeničný Weizen, 10° ľahkú session IPA Kalamita s infúziou ovocia Calamansi a 12° citrusovú Strapatú vežu typu American Pale Ale (APA).

Možnosť platiť aj kartou. 

HORKÁČIK 11°

Spodne kvasený svetlý výčapný ležiak

Extrakt pôvodnej mladiny: 10%

Alkohol: 4,3%

Horkosť: 38 IBU

Jemná ovocná chuť a vôňa, pripomínajúca biele víno alebo egreš. Varí sa infúznym spôsobom. Leží minimálne 28 dní. Vyššia horkosť, stredné telo, veľmi piteľné.

Slady: Mníchovský, Plzenský.

Chmele: Equinox, Nelson Sauvin, Summit, Žatecký Poloraný Červeňák.

WEIZEN 11°

Najlepšie pšeničné pivo na Slovensku – Víťaz Slovenská Pivná korunka 2017 vo svojej kategórií.

Extrakt pôvodnej mladiny: 11%

Alkohol: 4,8%

Horkosť: 12 IBU

Vrchne kvasené pšeničné pivo s minimálnou horkosťou. Svetlo žltá farba. Mútne a jemne kyslé, banánové, klinčekové, jemne vanilkové, veľmi osviežujúce. Má príjemnú arómu. Varí sa infúznym spôsobom. Nevyžaduje dlhé ležanie.

Slady: Plzenský, Pšeničný.

Chmele: Hallertauer Tradition, Žatecký Poloraný Červeňák.

KALAMITA
SESSION IPA

Extrakt pôvodnej mladiny: 10%

Alkohol: 4,2%

Vrchne kvasené pivo za studena chmelené s pridaním veľkého množstva pyré Kalamansi (Vietnamská limetka, ktorá sa približuje k mandarínke a citrónu). Svetlá farba jemne mútna po kalamansi, nižšie telo, jemná kyslosť, stredná horkosť a výrazná vôňa tropického ovocia (mandarinka, grep, pomaranč, marakuja)

Slady: Jačmenný, Ražný.

Chmele: Waimea, Cascade.

StrAPAtá veža
American Pale Ale

Extrakt pôvodnej mladiny: 12%

Alkohol: 5,4%

Horkosť: 37 IBU

Horký a citrusový. Varený šiestimi americkými chmeľmi, ktoré boli použité aj do studeného chmelenia, čo znamená, že chmeľ sa tradične pridáva pri varení mladiny a v tomto prípade aj navyše do mladého piva za studena, priamo do ležiackého tanku. Varí sa infúznym spôsobom. Leží minimálne 30 dní.

Slady: Karamelový, Plzenský, Viedenský.

Chmele: Amarrilo, Cascade, Chinook, Comet, Mosaic Summit